Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със спирачките на Рейндж Ровер`96 2,5 DSE

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със спирачките на Рейндж Ровер`96 2,5 DSE

Здравейте,
    от скоро съм собственик Рейндж Ровер`96 2,5 DSE автоматик и не съм запознат с много неща.Проблемът ми е, че отвреме на време при рязко натискане на педала на спирачката, самият педал започва много да вибрира, а колата почти не намалява, което доста ме стресна. Закарах колата на диагностика в МОТО-ПФОЕ и от там ми казаха, че спирачната система не била обезвъдушена както трябва. Вкарах я в сервиза и оправих този проблем, но след 2 седмици каране в София проблемът се появи отново. Поразпитах тук там и това, което ми казаха е, че проблемът може би е от "компресора" на ABS-а и, че цената е около 4850лв. за нов такъв, което ще ми дойде доста на нагорно. Другото, което ми каза е да попитам в този форум. Ще съм много благодарен на всеки, който може да ми помогне с идея или съвет
    "Bis dat qui cito dat"

До: Проблем със спирачките

Проблема може да бъде диагностициран и ....... отстранен във всеки Бош сервиз (почти всеки), защото АБС-а е Бош, версия 5.3 !!!
    Успех!
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Друга бира е, че АБС-а няма "компресор" ......

Който Ви ги е наговорил тези глупости .... да ... си скъса дипломата ....
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

CarTest™ е прав, не е никакъв компресор, а помпа, която държи определено налягане в системата. Само не можах да разбера помпата работи ли, и защо Ви карат да я смените? Когато подадете контакт преди да запалите се чува един звук ( бззззз, нещо такова ) при изправна система трябва до 15-20 сек. максимум да спре. Чувате ли го този звук и колко време продължава.
        Когато абтомобила е запален при няколко натискания на спирачката помпата пак трябва да се включи-при Вас така ли е?
        LZ1PER

Коментар

Ако Abs ти не е Бош в което съм убеден нищо неможеш да направиш по диагностици само ще си дадеш парите.Имах същия проблем и след много обиколки намерих едно работно реле стои в краката на пътника под жабката и го отстраних-изкл. АБСа ! След което основно поднових спирачните апарати,сложих си накладки на Ferodo и Диското спира като залепено ,само дето ми свети лампата на таблото но се надявам да изгори

Коментар

Аз имах подобен проблем на старата тояга. След смяна на спирачната течност проблема изчезна за една година, след което изчезна и налягането в спирачната система.

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
              CarTest™ е прав, не е никакъв компресор, а помпа, която държи определено налягане в системата. Само не можах да разбера помпата работи ли, и защо Ви карат да я смените? Когато подадете контакт преди да запалите се чува един звук ( бззззз, нещо такова ) при изправна система трябва до 15-20 сек. максимум да спре. Чувате ли го този звук и колко време продължава.
              Когато абтомобила е запален при няколко натискания на спирачката помпата пак трябва да се включи-при Вас така ли е?
              Да, това(бзззз ) се чува и е с продължителност около 10сек. Лампата на ABS-а свети до изминаването на 20-25 метра, след което изгасва и повече не светва до следващото запалване на двигателя. Това с припомпването на спирачката го пробвах, но от работата на двигателя, не мога да определя дали се чува този звук или не,но опеделено ще го пробвам пак с някои приятел. Вчера от друг форум ми казаха, че при аналогичен случай на моя със смяната на дискове и накладки проблемът бил решен, така че смятам да пробвам следващата седмица и обезателно ще пиша тук какъв е резултатът.
              "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Лампата на АБСа свети при потегляне до прехвърлянето на границата от 7км/ч. Тогава заработва АБСа и лампата изгасва. Дотогава не работи /АБСа/, защото не е необходимо. Когато паднеш под 7км/ч, отново нямаш АБС.
                А самостоятелно можеш да изтеглиш ръководство и да видиш какво пише за АБСа.
                А относно другия форум - явно накладките са с датчици, които при износване дават на контакт и информират системата. Тези датчици не са нищо повече от 2 кабелчета, които са заложени в накладката. При достигане на определено износване, кабелчетата контактуват по диска и "говорят" на системата. Личното ми мнение е, че това е крайно дразнеща опция. Това обаче може нищо да не значи при твоя случай.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                  Лампата на АБСа свети при потегляне до прехвърлянето на границата от 7км/ч. Тогава заработва АБСа. Дотогава не работи, защото не е необходимо. Когато паднеш под 7км/ч, отново нямаш АБС.
                  Къде го пише това
                  LZ1PER

Коментар

Къде го пише това
                    В книжката на Диското ми.
                    Цитат:
                    Предупредителни светлини
                    Предупредителните светлини на системата ABS светват, когато ключът за запалването е в положение “ІІ” , изгасват за половин секунда и се включват отново, докато моторът работи и колата се движи със скорост по-ниска от 7км/ч. Ако не светне тази светлина, това значи, че има дефект на системата , затова, представете колата колкото е възможно по-скоро в сервиза на Land Rover.
                    Ако тази светлина или предупредителната светлина за наличие на спирачна течност светне или по някое друго време на пътуването светне, това е свързано с повреда на системата. В този случай, след приключване на пътуването се свържете, моля, със сервиза, преди да тръгнете с колата отново.
                    Не помпете педала на спирачката – чрез това ще се преустанови функцията на системата и спирачният път се увеличава.
                    Не поставяйте под педала допълнителни подови настилки или други допълнения. От това се съкращава хода на педала и се ограничава функцията на спирачката.

И по-натам:

Когато колата се намира върху много стръмен склон, който изисква много бавно движение и трябва да се употреби спиране, може да се пързаляте с блокирали колела, защото няма сигнал за въртене на колела, който да уведоми ABS системата за движение. За да се предизвика реакция, освободете за кратко спирачките, за да се получи достатъчно въртене на колелата и задействайте спирачките отново, така че ABS системата да може, при установена скорост да извършва контрола.

Обяснено от инженера-преводач:

АБСа мери оборотите. Под 7км/ч престава да мери, защото се предполага, че си достигнал скоростта на човешки ход и на практика спирането е постигната реалност.
                    Последно редактирано от velio; 30-11-07, 21:30.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                      В книжката на Диското ми.
                      Сигурен ли си, че като падне скоростта под 7км.ч абс-а не работи?
                      LZ1PER

Коментар

Сигурен ли си, че като падне скоростта под 7км.ч абс-а не работи?
                        Е, дали съм сигурен... Аз съм музикант. По-горе цитирам книжката на Диското и обяснението на машинен инженер с 5-6 букви пред името си. Аз вярвам и на двата източника. А дали съм сигурен - за себе си съм сигурен и го използвам, но поради крайна лаищина от моя страна, не мога да настоявам, че говоря според както е вярно. Допускам, че може аз да съм неразбралия.

Възможни са 2 неща - при натискане на педала при скорост под 7км/ч системата да не заработи поради ниска скорост. Възможно е при натискане на педала при скорост над 7км/ч, системата да работи до пълното спиране, както се намеква в книжката на Диското. Кое от двете е валидно - не знам! Аз се старая да избягвам такива крайни ситуации.

Коментар

Колега velio, искам да Ви помоля занапред, за да се разбираме правилно, да се изразявате правилно
                          1.Мнение на velio
                          Лампата на АБСа свети при потегляне до прехвърлянето на границата от 7км/ч. Тогава заработва АБСа. Дотогава не работи, защото не е необходимо. Когато паднеш под 7км/ч, отново нямаш АБС.

Прехвърляне на границата означава, че до въпросните 7км/ч лампата трябва да загасне, което не е вярно, лампата може да свети и при по-голяма скорост пр.20-25-30км/ч зависи с колко газ тръгнеш

2.В гориния цитат никъде не видях, че АБС-а няма да работи при скорост под 7км/ч

3. Не съм запознат със спирачната система на Диското и не претендирам нищо за нея, но тук се пита за РР/2.5, по една случайност карам съвсем същият и това което казвам съм сигурен в него При РР АБС-а работи и при скорост по-малка от 7км/ч

LZ1PER

Коментар

Вдигни тогава 30км/ч и натисни яко спорачката да сработи АБС-а примерно на сняг.
                            АБС-а работи до окончателното спиране на автомобила!!!!!
                            LZ1PER

Коментар

Колега velio, искам да Ви помоля занапред, за да се разбираме правилно, да се изразявате правилно
                              1.Мнение на velio

Прехвърляне на границата означава, че до въпросните 7км/ч лампата трябва да загасне, което не е вярно, лампата може да свети и при по-голяма скорост пр.20-25-30км/ч зависи с колко газ тръгнеш

2.В гориния цитат никъде не видях, че АБС-а няма да работи при скорост под 7км/ч

3. Не съм запознат със спирачната система на Диското и не претендирам нищо за нея, но тук се пита за РР/2.5, по една случайност карам съвсем същият и това което казвам съм сигурен в него При РР АБС-а работи и при скорост по-малка от 7км/ч

При положение, че цитирах какво пише в книжката, няма никаква нужда да изискваш от мен точност. Поради факта, че допуснах, че може да съм се изразил зле цитирах книжката.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                              X